Trekking in Iceland

Posted on nov 4, 2010


In 2010 heb ik een rondreis door Iceland gemaakt en aansluitend de bekende meerdaagse trekking Laugavegur gemaakt: Landmannalaugur – Hrafntinnusker – Álftavatn – Emstrur – Thorsmörk – Fimmförduhals – Skogar.

De rondreis was georganiseerd door Askja reizen, we hadden eigen vervoer, hebben overnacht in groepsaccommodaties, zoals scholen, en zelf gekookt, dat maakte de reis heel betaalbaar (én leuk). We hebben het eiland volledig omrond, op de ringroad, tegen de klok in.

De Laugavegur trekking heb ik zelf georganiseerd en in m’n eentje gelopen. Goede voorbereiding, kaart en kompas, zijn een vereiste. Bij mooi weer zou je dat misschien niet denken, maar als opeens dikke mist komt opzetten, zoals op de gletsjer van Fimmförduhals, dan is het zeker geen overbodige luxe. Je kunt op de route kamperen of in hutten van Iceland Touring Association (zie voor meer info: http://en.fi.is). De hutten zijn uitstekend uitgerust, je moet wel zelf eten meenemen voor de hele tour. Reserveren van van tevoren via internet. Er zijn prima busverbindingen vanuit Reykjavik naar het startpunt en terug vanuit het eindpunt van de trekking.

In Reykjavik is een uitstekende jeugdherberg (zelf koken mogelijk), die je te voet binnen 20 minuten kunt bereiken vanuit het centrum.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *